Child friendly U bent hier al Vampire Foto's Contact
Gelukkige Halloween Pompoen
Op 31 Oktober versieren mensen hun huizen met beschilderde doeken, doodskisten, schedels, pompoenen en lichtjes. Alles mag als het maar eng is.

Na zonsondergang trekken verkleden jongeren erop uit om bij buurtbewoners de angst aan te jagen. Ze gaan van deur tot deur en roepen Trick or Treat. Waarop de bewoner de keuze heeft om met snoep de bezwering ongedaan te maken of een plagerijtje te krijgen.
Als de buit binnen is gaan veel jongeren en ook de volwassenen naar een Halloweenfeest, om te vieren dat de oogst binnen is en het zaaigoed voor het volgend jaar weer klaar licht.


De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e´en, ofwel "All Hallows Eve".
Het is de avond voor allerheiligen (Sollemnitas Omnium Sanctorum) dat op 1 November is.

In de Keltische kalender begint het jaar op 1 November. Het Keltische Nieuwjaar "Samhain" genaamd, wat het Ierse woord voor November is, was voor de Kelten buiten het vieren van de oogst en zaaigoed om nog een andere reden bijzonder.
Zij geloofden dat op de dag van allerheiligen de boze geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar, terug kwamen om te pogen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Omdat ze zich willen verweren hier tegen en de geesten altijd op voedsel afkomen, legen ze om ze te lokken voedsel voor de deur, en om de boze geesten vervolgens af te schrikken dragen ze maskers.© 1969 ARPAnet